win_1000_addressdutch english logo

Veelgestelde vragen

Mag ik overal in Amsterdam schilderen? Ja, overal in de stad zolang je de wet niet overtreedt of overlast veroorzaakt. Gebruik je gezond verstand.

Moet ik verf gebruiken? Je kan een schilderij maken met elk denkbaar materiaal zolang je het in één dag kan doen. De enige uitzondering hierop is dat we geen fotografie accepteren.

Waarom moet ik mij in de Posthoornkerk melden voordat ik ga schilderen? Omdat we je graag willen registeren en een stempel op de achterkant van je schilderdoek willen zetten. Zo is het duidelijk dat je schilderij op die dag gemaakt wordt.

Kan ik meedoen met een schilderij dat ik eerder heb gemaakt? Nee, het idee en de uitdaging van Pintar Rapido is juist dat iedereen in één dag een schilderij maakt.

Kan ik meerdere schilderijen inleveren? Nee, elke kunstenaar mag één schilderij inleveren.

Moet ik buiten schilderen? Het is de bedoeling dat iedereen buiten schildert. Als je dat echt niet kunt of wilt mag je een schilderij maken in een openbaar gebouw. Vraag dan wel vooraf toestemming op de betreffende locatie.

Is er een maximum grootte om mee te kunnen doen? Nee, elke maat is goed. Aan elk schilderij moet een haak bevestigd zijn om het op te hangen. Wij raden iedereen aan een schilderijlijst te gebruiken.

Kan ik mijn schilderij op 5 september gedurende de hele dag inleveren in de Posthoornkerk? Ja, de hele dag tot 19:00 uur.

Is er een leeftijd beperking voor deelnemende kunstenaars? Ja, kunstenaars moeten ouder dan 16 jaar zijn, tenzij ze vergezeld worden door een volwassene, dan mogen zij jonger zijn.

Moet mijn schilderij ingelijst zijn? Inlijsten is niet noodzakelijk, maar niet- ingelijste schilderijen worden minder goed verkocht. Zorg ervoor dat wij je schilderij op kunnen hangen. Dus moet er een haak of een koord aan bevestigd zijn.

Hoe worden schilderijen zonder frame of lijst op gehangen? Doeken en panelen moeten een haak of een koord hebben aan de achterkant. Andere schilderijen worden opgehangen met dubbelzijdig klittenband of met punaises.

Wie bepaalt de verkoopprijs van mijn schilderij? Je bepaalt zelf de verkoopprijs.

Wat ontvang ik netto? Je ontvangt vijftig procent van de verkoopprijs. Veertig procent wordt gebruikt voor de organisatie van het evenement en tien procent gaat naar een goed doel.

Hoe word ik betaald? Het geld wordt aan je overgemaakt als de betaling van de koper binnen is.

Wat gebeurt er met mijn schilderij als het niet verkocht wordt? Je kunt je schilderij ophalen na sluitingstijd van de expositie. Dat is tussen 18.00 en 18:30 uur op zondag 6 september.

We kunnen helaas geen schilderijen opslaan. Niet opgehaalde schilderijen worden geschonken aan een goed doel.