win_1000_addressdutch english logo

Hoe kan je meedoen

Biedt niet elke straathoek van Amsterdam de nodige inspiratie voor schilders? De grachten, de drukke binnenstad, het Oostelijk Havengebied, de NSDM-werf, het Westerdok. De rijke historie en de moderne architectuur vormen de unieke stedelijke achtergrond van Amsterdam.

Pintar Rapido daagt je uit in één dag een schilderij te maken. Je kunstwerk wordt de volgende dag tentoongesteld in de Posthoornkerk aan de drukke Haarlemmerstraat en maakt kans op de Pintar-prijs van €1.000.

Iedereeen is vrij om te schilderen wat hij wil. Figuratief, abstract of graffiti. Met olie- of waterverf, acryl, pastel: alles mag!

Meedoen in zes simpele stappen:

1. Koop een 2-Dagen Kunstenaarspas. Deze pas kost €20 - plus €1.94 boekingskosten voor Ticketscript - en dekt alle kosten voor deelname

2. Voorbereiding en inspiratie opdoen.  Als je de tijd hebt ga dan ruim van te voren op onderzoek uit in Amsterdam om een goede plek te kiezen. Maak ter voorbereiding gerust zoveel schetsen als je wilt. Als je maar een wit doek meeneemt naar de schilderdag.

3. Schilderdag op zaterdag 3 september 2016  Dit is de dag waarop iedereen zijn schilderij maakt. De inschrijving is tussen 9.00 uur en 11.00 uur in de Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, 1013 EX Amsterdam. Niet vergeten mee te nemen:

Na de registratie gaan alle kunstenaars op pad om hun schilderij te maken, iedereen moet echter om 18:00 uur terug zijn met zijn voltooide werk, omdat de inlever-balie om 19:00 sluit.

4. Eerst inlijsten, dan inleveren.
Wij raden iedereen aan zijn schilderij in te lijsten. Het hangt mooier en ziet er aantrekkelijker uit. Ervaring leert dat dit kopers sneller aanspreekt. Het schilderij is ook minder kwetsbaar en gemakkelijk op te hangen. Je kunt je lijst bij ons opslaan als je aan het schilderen bent. Mocht je je schilderij niet inlijsten, prima. Maar zorg er dan wel voor dat het opgehangen kan worden. Dit geldt niet voor tekeningen die op papier zijn gemaakt. Deze worden opgehangen met punaises

5. Tentoonstelling en verkoop op zondag 4 september 2016.
Van 11.00 – 12.00: alleen toegankelijk voor de deelnemende kunstenaars Vanaf 12:00 uur tot 17:30: geopend voor publiek.

6. Na de tentoonstelling. Al het onverkochte werk kan door de kunstenaars worden opgehaald tussen 17:30 en 18:00 uur, nadat de deuren voor het publiek gesloten zijn. We kunnen de schilderijen niet opslaan. Schilderijen die niet opgehaald worden, schenken we aan een goed doel. Lees de voorwaarden.