win_1000_address dutch english logo

Roger BeckettMijn naam is Roger Beckett oprichter van Pintar Rapido in Engeland en Nederland.

Pintar Rapido is toegankelijk voor alle soorten kunstenaars, van professionals en zondagsschilders tot beginners.

Onze doelen zijn:

Hoe het begon. In 2012 verblijf ik in het dorpje Horta de Sant Juan in Catalonië. Horta is beroemd doordat Picasso er een aantal van zijn eerste kubistische schilderijen heeft gemaakt, waarvan La Fábrica (De Fabriek) wel het beroemdste is. Op een ochtend loop ik door het dorp om brood te kopen en zie tot mijn verrassing overal in de straatjes schilders aan het werk achter hun schildersezels. Gefascineerd kijk ik toe, nooit eerder heb ik een kunstenaar aan het werk gezien. Er wordt de hele dag geschilderd en ’s avonds hangen de resultaten in het gemeentehuis, ter beoordeling van de jury onder leiding van de burgemeester. Zij kiezen de winnaars. Het hele dorp loopt uit om het werk te bekijken en deze heuglijke dag te vieren.

Deze ervaring zet me tot twee dingen aan: ten eerste neem ik zelf potlood en kwast ter hand en ga aan de slag, ten tweede richt ik – als ik weer terug ben - Pintar Rapido Londen op. En nu is ook Pintar Rapido Amsterdam een feit.

Pintar Rapido is voor kunstenaars van alle niveaus: van beroeps- en zondagsschilders tot echte beginnelingen. Laat je inspireren door al het stedelijk moois en leef je uit. Ik hoop dat mensen zin krijgen om mee te doen als kunstenaar of als bezoeker van de tentoonstelling. Dit evenement is alleen mogelijk door alle vrijwilligers en sponsors.

Ik ben hen, en natuurlijk alle deelnemende kunstenaars en bezoekers, zeer erkentelijk.

signature

paintings
Pablo Picasso La Fábrica, oil on canvas, 53x60cm. 1909.