win_1000_address spanish dutch english logo

Pintar Rapido Amsterdam

Pintar Rapido Amsterdam is het grootste openlucht schilderfestival in Nederland. De volgende Pintar Rapido Amsterdam vindt plaats op 5 en 6 september 2015. Toegangskaarten zijn te koop v.a. maart. 

Pintar Rapido inspireert honderden professionele en amateur kunstenaars om in één dag een schilderij te maken. Een geweldige gelegenheid voor kunstenaars elkaar te ontmoeten, werk te verkopen en kans te maken op de Pintar Rapido prijs van €1.000.

Op de Pintar Rapido tentoonstelling zijn de unieke stadsgezichten van Amsterdam te bewonderen. Allemaal in één dag geschilderd en tegen een schappelijke prijs te koop. Van de opbrengst gaat 10 % naar een goed doel.

Dag 1 – Zaterdag 5 september 2015 Schilderdag. Na het kiezen van een plek heeft elke kunstenaar één dag de tijd om een schilderij te maken. Ze kiezen hun eigen materiaal en bepalen zelf stijl, middel,  formaat en techniek. Meer informatie kunstenaars.

Dag 2 - Zondag 6 september 2015 Openbare tentoonstelling en verkoop. Het publiek kan de honderden schilderijen bekijken, die allemaal in één dag geschilderd zijn in de straten van Amsterdam. Men kan de kunstenaars ontmoeten en schilderijen kopen.Meer informatie voor publiek.

Pintar Prijs We hebben meer dan €2.000 aan prijzen, inclusief de hoofdprijs van €1.000. Peter Smit, gelauwerd kunstenaar, woonachtig in Amsterdam en docent aan de Wackers-academie is voorzitter van onze jury. Lees hier meer over de Pintar-prijs.

Bekijk de filmimpressie van Pintar Rapido Amsterdam 2014

image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7
image8
image9
image10